Мила Кунис дари 3 милиона долара на Украйна (ВИДЕО)

327

Холивудската актриса призна, че винаги се е смятала за американка, но сега „тя е по-горда от всякога, че е украинка“

Американската актриса Мила Кунис, която като дете се премести с родителите си от Украйна в САЩ, където стана известна холивудска актриса, записа видеообръщение към украинците в Instagram, предаде Главком.

Актрисата каза във видеообръщението си, че е родена в Черновци, но цял живот се е смятала за американка. Сега обаче е „по-горда от всякога, че е украинка“.

Актрисата и нейният съпруг, холивудският актьор Аштън Къчър, решиха да започнат набиране на средства във фонда GoFundMe за бежанци и хуманитарна помощ. Целта им е да съберат 30 милиона долара, от които 3 милиона долара даряват сами.

„Докато сме свидетели на смелостта на украинците, ние сме свидетели и на невероятните изпитания на онези, които са избрали сигурността. Чрез GoFundMe това набиране на средства ще помогне на бежанци с хуманитарна помощ. Фондът ще бъде от полза за Flexport.org и Airbn, две организации, които са активни в тази област и предоставят незабавна помощ на тези, които имат най-голяма нужда от нея. Жилища за бежанци, бягащи от Украйна. Да бъдеш с Украйна означава да подкрепяш украинците “, се казва в изявлението.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Ashton Kutcher (@aplusk)

Превод и редакция: Пламена Сутева