Шон Пен се озова сред хилядите бежанци, напусна Украйна пеша (СНИМКА)

170

Само дни след като Шон Пен посети Киев, за да снимка документален филм за руската инвазия там, той се озова сред хилядите бежанци, които напускат  Украйна пеша. Актьорът, заедно с негови колеги, е вървели пеша няколко мили, а самият Пен публикува в профила си в Twitter снимка от бягството

Шон Пен е в Украйна, за да заснеме документален филм за руската инвазия

61-годишният Пен публикува снимка в Туитър профила си, на която се вижда как филмовата звезда носи раница на гърба си и дърпа куфар на колелца, докато напредва пеша по пътя покрай колона от автомобили, чийто край не се вижда в далечината.

„Аз и двама мои колеги изминахме няколко мили до полската граница, след като изоставихме колата ни отстрани на пътя. Почти всички автомобили на тази снимка превозват само жени и деца – повечето без никакъв багаж, като колата е единственото им ценно притежание“, пише Пен към снимката, която сподели в Туитър.

Редица известни личности от шоубизнеса реагираха срещу военната инвазия на Русия в Украйна.

Френският актьор Жерар Депардийо, който е приятел на руския президент Владимир Путин призова за прекратяване на „братоубийствената“ война в Украйна и за преговори между двете държави, предаде bTV.

„Русия и Украйна винаги са били братски страни. Аз съм против тази братоубийствена война. Казвам „оставете оръжията и преговаряйте“, каза френската кинозвезда.

Арнолд Шварценегер заяви в социалните мрежи, че братята Владимир и Витални Кличко са неговите герои в момента.

„Витални и Владимир Кличко, мисля за вас, приятели мои. Вие бяхте моите герои на ринга, вие сте моите герои и сега. Мислите ми са с украинския народ. Бях помолен да дам няколко интервюта, но вярвам, че новините трябва да продължат да се фокусират върху случващото се там – върху трагедията, която разби сърцата ни, и върху смелостта на украинския народ, който ни вдъхнови“, пише актьорът в Туитър
пише:

Световноизвестният писател Стивън Кинг изрази подкрепата си към Украйна в социалните мрежи.

„Обикновено не публикувам свои снимки, но днес правя изключение“, написа Кралят на ужасите в Туитър профила си. Посланието е към снимка, на която прочутият автор позира с тениска, носеща надписа „Подкрепям Украйна“.

По публикацията работи: Мариела Анастасова