12.8 C
София
петък, април 12, 2024
Начало Свят Лавров: Ако има Трета световна война, тя ще бъде ядрена и разрушителна

Лавров: Ако има Трета световна война, тя ще бъде ядрена и разрушителна

434

Руският външен министър заяви, че ако се сложи началото на Трета световна война, то тя ще бъде ядрена и това ще бъде разрушително. Лавров коментира още и санкциите, наложени на Русия, като заяви, че те са очаквани, но е изненада, че засягат и спорта, също и представители на интелигенцията 

Третата световна война, ако се случи, ще бъде ядрена и разрушителна. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за Aljazeera, цитирано от ТАСС.

„Третата световна война ще бъде опустошителна ядрена война”, казва той.

Лавров обърна внимание и на думите на американския президент Джо Байдън, който заяви, че алтернативата на строгите санкции, които Вашингтон наложи на Москва, би била трета световна война, предаде Нова телевизия.

По думите му „специалната военна операция“ на Русия е насочена към разоръжаване на Украйна, като според него Москва няма да позволи на Киев да придобие ядрено оръжие.

Сергей Лавров обяснява, че в Русия са били наясно, че ще бъдат наложени санкции срещу страната, но са изненадани, че тези мерки засягат спортисти, представители на интелигенцията, актьори и медийни работници.

По публикацията работи: Мариела Анастасова