„Възраждане“ поиска оставката на правителството (ВИДЕО)

302

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов поиска оставката на кабинета. „Дайте си оставката“, каза Костадинов от парламентарната трибуна 

Костадинов заяви в декларация, че война има, по повод изказването на Стефан Янев и допълни, че уволнението му било като от риалити на Доналд Търмп.

„Докато се упражняваме, може би хиляди наши сънародници загиват. Тук в крайна сметка не е школа по реториката“, каза той.

Според него думите на Янев са били само част от половин изречение. Припомняме, че в свое изказване министърът на отбраната Стефан Янев вместо думата „война“ използва думата „операция“.

„България да не взема отношение в конфликта. Ако двама братя се бият, то третия не трябва да дава оръжие. Готвим се дадем оръжие, при битка между братски държави – защото те са. Жените на България са истинската армия в момента – те събраха стоки от първа необходимост за Украйна, а Министерски съвет дава оръжие, за да спре войната? Ако България иска да помогне, то нека да стане парламентьор за преговорите между Русия и Украйна“, заяви Костадинов.

„Не е редно да сме шеста, седма или осма подгласничка за сърцето на Америка, заяви Костадинов и допълни, че иска оставката на цялото правителство: „Спрете преди да ви спре историята. Дайте си оставката“, завърши той и коментира, че правителството защитава чужди интереси.