Разбиха голям склад за марихуана във Владо Тричков

177

Специализирана операция срещу наркоразпространението е осъществена днес на територията на с. Владо Тричков от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР-София и колегите им от РУ – Своге, със съдействието на служители от ГДБОП, съобщиха за медия „Нова Вест“ от полицията.

В хода на акцията е извършена проверка в къща, обитавана от 42-годишен софиянец. В една от стаите на втория етаж криминалистите попаднали на своеобразен склад със суха тревиста маса, реагираща на наркотично вещество. Марихуаната била натъпкана предимно в чували, укрити в гардероб, известно количество имало в буркани, кофи, кутии и друга посуда. Отделни канабисови стръкове били поставени в бидони и на различни места в помещението. Открита е и празна форма за отглеждане на разсадъчен материал.

По първоначални данни количеството на намерената марихуана е около 5 кг. Обитателят на адреса е задържан за срок до 24 часа. Процесуално-следствените действия продължават. Предстои доклад в прокуратурата.