Под прозорците на властта: Започна протестът на „Възраждане“ (ВИДЕО)

232

Започна демонстрацията пред Министерски съвет срещу зелените сертификати. Премиерът Кирил Петков отиде при протестиращите, за да разговаря с тях

Блокирано е движението в района на „триъгълника на властта“ – между сградите на Парламента, на Министерския съвет и на Президентството.

Демонстрацията се провежда под мотото „Искам нормален живот!“. Полицейското присъствие в района е засилено, поставени са заграждения около сградата на парламента.

Припомняме, че преди управляващите обявиха поетапно облекчаване на COVID мерките у нас и отпадане на зеления сертификат. Още от утре се облекчават част от условията за ползването му. Въпреки това от „Възраждане“ обявиха, че планираният им протест ще се проведе.

Преди минути министър-председателят Кирил Петков обяви, че отива пеша при протестиращите, за да се срещне с тях и да чуе исканията им. „Аз от протести не се притеснявам, напротив – аз съм бил на много протести“, заяви той.

По-рано през деня председателят на партията Костадин Костадинов написа във Фейсбук профила си: „Днес отивам пред Министерския съвет, за да защитя правото на достоен и нормален живот – както за мен, така и за всички българи. Никой и нищо няма да ме откаже да се боря за свободата си, и ще се боря, докато победя“.