Премиера: След реформите в бюджета, ще има повече пари, които ще отиват при хората (ВИДЕО)

110
Кадър: Facebook

Искаме да дадем повече пари на напредналите, на хората, които се борят. Бюджета няма да бъде намален. Обикновено реформа означава да се реже от нещо, а ние вдигаме ефективността, обясни Кирил Петков пред журналисти, преди да отиде на протеста на „Възраждане“

„В момента бюджетът е най-доброто, което можем да направим при съществуващата ситуация. Всички реформи трябва да започват да се случват. На шестия месец продължаваме и вкарваме актуализацията. След реформите ние няма да намаляваме бюджетите. Увеличавайки ефективността, ще има повече пари, които ще отиват при хората“. Това заяви премиерът Кирил Петков в НС, в деня на гласуването на проекта за план-сметката.

„Всеки лев, който е държавен, понеже ги събираме от хората, това не са наши пари, това са пари на хората и трябва да бъдат в услуга на хората. Обвиняват ни за прокуратурата. Как може 20 млн. да сме взели от прокуратурата. В момента в Европа сме почти двойно разход на БВП за прокуратура в сравнение с другите страни, а каква е ефективността, каква е услугата, която сме предоставили на гражданите. Това са парите на гражданите, те не са наши, ние не ги раздаваме“, посочи още Петков.