Премиера: След реформите в бюджета, ще има повече пари, които ще отиват при хората (ВИДЕО)

119

Искаме да дадем повече пари на напредналите, на хората, които се борят. Бюджета няма да бъде намален. Обикновено реформа означава да се реже от нещо, а ние вдигаме ефективността, обясни Кирил Петков пред журналисти, преди да отиде на протеста на „Възраждане“

„В момента бюджетът е най-доброто, което можем да направим при съществуващата ситуация. Всички реформи трябва да започват да се случват. На шестия месец продължаваме и вкарваме актуализацията. След реформите ние няма да намаляваме бюджетите. Увеличавайки ефективността, ще има повече пари, които ще отиват при хората“. Това заяви премиерът Кирил Петков в НС, в деня на гласуването на проекта за план-сметката.

„Всеки лев, който е държавен, понеже ги събираме от хората, това не са наши пари, това са пари на хората и трябва да бъдат в услуга на хората. Обвиняват ни за прокуратурата. Как може 20 млн. да сме взели от прокуратурата. В момента в Европа сме почти двойно разход на БВП за прокуратура в сравнение с другите страни, а каква е ефективността, каква е услугата, която сме предоставили на гражданите. Това са парите на гражданите, те не са наши, ние не ги раздаваме“, посочи още Петков.