Кирил Петков пусна снимка с Ковачевски и отправи послание

Чрез публикацията с послание, премиерът отговори на коментарите, че е изрязал македонския премиер Димитър Ковачевски от снимка, публикувана в профила му

На снимката виждаме Петков и Ковачевски усмихнати и със стиснати ръце.

Към публикацията, Петков е написал и послание:

„Представете си гражданите на Република България и на Република Северна Македония да се радват на взаимно уважение, зачитане на правата им и просперитет. Двете държави да способстват активно за развитието на общи компании, които да създават огромна добавена стойност заедно, да имат растящи икономики, да имат съвременни детски, лагери, общи концерти, да няма дискриминация, да няма език на омразата, да строим магистрали, да имаме модерни влакови линии“, пише Петков.

По думите му за мнозина това звучи като мечта, а други организират „всякакви провокации това да не се случи: „Трети просто не искат стабилност на Балканите“, допълва премиерът

„Аз и Димитър вярваме, че това е възможно и няма да се подаваме на провокации, а ще работим целенасочено и заедно, за да го постигнем. А на всички злонамерени страни просто мога да кажа – няма да ни спрете!“, завърша Петков.

Македонската опозиция в лицето на ВМРО-ДПМНЕ вече излезе с декларация, в която пише, че Северна Македония е „унизена“ с изрязването на Ковачевски от кадъра.

Снимка: Facebook/Kiril Petkov

Коментар от Скопие за публикацията все още няма.