„Възраждане“: Днес имаме победа на нормалността, протестът остава

106
Кадър: Facebook

От партия „Възраждане” излязоха с позиция след новината за отпадането на зелените сертификати

От „Възраждане“ определиха действията на кабинета като „победа на нормалността”, но не са доволни от поставените срокове за отпадане на зеления сертификат. Поради тази причина протестът пред Министерския съвет за 23 февруари остава.

„Днес имаме победа на нормалността. Това, за което ние от „Възраждане“ се борим вече две години и за което не веднъж бяхме критикувани е факт. Правителството решава да отмени поетапно дискриминационните мерки наложени поради Ковид 19″, пише в позицията.

„С това правителството показва, че може да работи само по един начин, чрез натиск. Протест на 23 февруари ще има. Ние постигнахме целта си и правителството в резултат на организирания от нас обществен натиск заговори за отпадане на сертификата.  Приветстваме решението на правителството, но  сроковете са незадоволителни, запазването на маските и тестването на учениците е неприемливо. След като мерките отпадат какво става с бюджета? Искаме незабавно преразглеждане на бюджета в частта му, която засяга  ковид мерките. Изключително важно е бюджетът на държавата да бъде разпределен ефективно. За това на 23 февруари в 11:00 ч. Пред Министерски съвет ще поведем протест за нормалността и на здравия разум“, заявяват от „Възраждане“.