Лена Бориславова: Поне едно от лицата в списъка на премиера участва в организацията на протести

212

В цялата страна тече организация сред криминално проявени лица, които срещу заплащане се включват в протести. Това заяви Лена Бориславова на брифинг след редовното заседание на Министерски съвет

Три важни точки са обсъдени на заседанието, съобщи Бориславова.

Първата е по повод инициативата за планирани протести на МВР. Премиерът днес ще проведе срещи с представители на потенциално протестиращите групи, на които ще бъдат обсъдени техните проблеми.

На оперативно заседание бяхме информирани от вътрешния министър Бойко Рашков, че организация тече в цялата страна сред криминално проявени лица, които срещу заплащане биват стимулирани към протест. Част от тях са и купувачи на гласове, известни на органите на МВР. Има данни че поне едно от лицата в списъка на премиера също има данни, че участва в организацията, обясни Бориславова.

На заседанието на МС са приети три точки във връзка с дефицитите на армията.

Една от тях е за придобиване на радиокомуникационно оборудване за танкове и военни машини на стойност 35 млн. лева. Други две решения са за одобряване на инвестиционните разходи, залегнали в бюджета за подобряване на мобилността на силите за специални операции с разход 60 млн. лв, както и мобилизация на танковите формирования на стойност приблизително 99 млн. лв.

С решения на МС са приети и решения за изменения в Наказателния кодекс, съобщи още Лена Бориславова.

По темата за АЕЦ „Белене“ – има коалиционно споразумение, в което е залегнало развитието на ядрената ни енергетика. Предстои анализ кой проект – „Белене“ или „Козлодуй“ е по-добър, отговори Бориславова.