Премиерът: Стана ясно, че имаме невероятно големи язви в сектор „Отбрана“

„На днешното заседание искам да подчертая отново нашите приоритетите за новия Бюджет като коалиционни партньори и като министри. Искам да поздравя всички. Бюджетът, който в момента се внася за второ четене и влиза по комисиите, има три основни приоритета, на които сме наблегнали“. С тези думи премиерът Кирил Петков започва редовното заседание на Министерски съвет.

„Първо, има голямо ниво на инвестиции – говорим за капиталови инвестиции за над 8 млрд. Второ – инвестиции в човешкия капитал с голям приоритет върху образованието и 125% от средната работна заплата за учителите. Трето – социалната мрежа, която този бюджет дава, е безпрецедентна. За първи път ще имаме такова ниво на адресиране на най-бедните слоеве на населението, включително и пенсионерите. Те ще бъдат над линията на бедност“, каза Кирил Петков.

„Вчера в разговорите за отбрана стана ясно, че имаме невероятно големи язви в този сектор. Ситуацията е много лоша, дефицитите са огромни, но за съжаление, това го виждаме във всеки един от секторите. Ето защо плана на правителството е да има актуализацията на 6-ия месец“, заяви още Петков.