Героична постъпка: Мъж предотврати огнена трагедия в Пловдив

254
Кадър: vBox7

Героичната постъпка на адвокат спаси десетки жители на блок в Пловдив. Той усетил миризма на дим през нощта и реагирал изключително бързо 

Адвокат спаси десетки семейства и предотврати огнена трагедия в пловдивския квартал „Тракия“. Пожарът в 8-етажния блок станал около 3 часа в нощта срещу вторник.

“Първо помислих, че нещо гори вкъщи, но в последствие видях, че няма нищо и се насочих към стълбището”, разказа пред Нова телевизия адвокатът Венко Павлов.

Димът бил непрогледен, а дишането – почти невъзможно. Обадил се на 112 и започнал да звъни на вратите на живеещите в блока като първо събудил семейство с малко дете.

Оказало се, че огънят тръгнал от апартамент на 4-ия етаж, където мъж по невнимание запалил матрака си.

“На 4-ия етаж излезе едно момче на около 30-35 години. Излезе и каза, че е запалил матрака. Пушека излизаше, не се виждаше абсолютно нищо”, каза още Венко Павлов.

“Асансьора наскоро беше ремонтиран. Първоначално помислих, че пожарът е тръгнал оттам, от кабелите. Повечето хора не се евакуираха, затвориха се по домовете си, излязоха на терасите, за да могат да дишат”, допълни още мъжът.

По публикацията работи: Мариела Анастасова