Президентът: Правителството трябва да бъде много внимателно с кого и с какво си има работа

„Най-големият риск за нашата сигурност е да неглижираме проблеми на българската армия. Не можем да се сещаме за тях само от криза до криза или от катастрофа до катастрофа. Трябва да има непрекъснато внимание на най-високо държавно ниво и точно тези проблеми ще дискутираме и утре“. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Сунгурларе.

„България е част от усилията за деескалация, но и част от усилията за усилване на източния фланг на Алианса. Вече започна съвместната мисия по контрол и охрана на въздушното пространство заедно с нашите съюзници от Алианса“, каза още Радев.

„Важно е, че между правителството и президентската институция има една конструктивна комуникация. Да, правителството има нужда от подкрепа в тази тежка криза, но не можем да се надяваме само институциите да оправят проблемите“, допълни президентът.

„След зловещото плячкосване на държавата, българите са зажаднели за справедливост и възмездие. Правителството трябва да бъде много внимателно и да знае с какво и с кого си има работа. Аз съм убеден, че борбата срещу корупцията трябва да се води със силата и легитимността на институциите, а не само с популярността на социалните мрежи“, заяви още президентът.