Свършва ли зимата: Какво ще бъде времето през новата седмица

615

В неделя ще преобладава облачно време, на отделни места в западните райони ще превали слабо – и дъжд, и сняг. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток.

Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 4° и 9°. В понеделник над Западна България облачността ще остане значителна, не са изключени изолирани слаби валежи.

Над източната половина от страната облачността ще се разкъса и ще намалее, вятърът и там ще отслабне и ще стане югоизточен. Във вторник и над Западна България облачността ще се разкъса.

Вятърът ще е слаб, ще се ориентира от запад-югозапад. Дневните температури отново ще започнат да се повишават. В сряда и четвъртък вятърът ще се усили, повече през втория ден в североизточната половина от страната.

Ще бъде топло за периода, над повечето райони със значителна облачност, но ще е предимно висока и средна; вероятността за валежи е малка. В петък ще бъде ветровито, вятърът ще е северозападен. Облачността ще е променлива, над много райони намаляваща до предимно слънчево.

Дългосрочните прогнози до края на месеца са, че температурите ще останат високи за сезона, а както обяви проф. Рачев, дойде краят на мразовитото време.