„Възраждане“ с нов протест: Търпението ни се изчерпа

460

След състоялия се преди месец протест на „Възраждане“ срещу зеления сертификат, партията планира повторен такъв

„Ако Кирил Петков се обади, искаме едно единствено нещо. Да чуем кога пада сертификатът – утре, вдругиден или най-късно до 20 февруари… Нашето търпение се изчерпа и взехме решение да организираме протест“. Това заяви лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов, цитиран от Нова телевизия.

Костадинов посочи, че на 12 януари „Възраждане” организира протест, който имаше за цел да доведе до премахване на зеления сертификат. След протеста разговаряха с премиера и се договориха за създаването на една работна група. Той каза, че след дълго чакане още първото заседание на работната група се провали, „заради абсолютно измислен предлог – това, че не е било договорено предварително излъчването на живо”.

„След това започна едно бавно и мъчително разговаряне отново по темата ще има ли второ заседание на работната група. Имах и разговор с министър-председателя, както и няколко разговора с неговата здравна съветничка – проф. Радка Аргирова, в които стигнахме до извода, че работната група трябва да продължи да работи”, посочи Костадинов.

По думите му последният път когато разговарял с проф. Аргирова било в понеделник, след като преди това „поне около 4-5 пъти съм я търсил само и единствено аз”. „Всеки път получавах уверение, че има заседание, ако не най-късно тази седмица, другата седмица. Последният срок, който чух беше за тази сряда, днес сме петък”, заяви Костадинов.

„Ние сме изключително диалогични, толерантни и търпеливи, но не сме и глупави. Повече от очевидно е, че с това топане и бавене на нещата, с топането на топката, се опитват да протакат нещата във времето напред, ние обаче повече няма да търпим”, заяви Костадинов.

Той подчерта, че премиерът заявил, че до 2 февруари най-късно, трябва да има решение по темата.

„Фактът, че един месец по-късно нищо не се е случило. Считаме това за неуважение не към нас, считаме това за неуважение към българските граждани, които застават зад тази кауза и които между другото са от абсолютно всички политически сили, щото всички еднакво са дискриминирани, без значение кой за кого гласува и кой на кого симпатизира. Точно поради тази причина, след като очевидно другата страна не желае разговор с нас и след като ние изтърпяхме повече от нужното време и показахме огромното си толерантност, нашето търпение се изчерпа и взехме решение да организираме протест. Другата седмица ще вземем решение коя точно ще бъде датата, но ще бъде в рамките на следващите 10 дни, ще вземем решение и къде точно да се състои как и под какъв формат ще бъде направен, щото няма да бъде като предния, ще бъде доста по-различен”, заяви още Костадинов. По думите му основното им искане остава същото и то не се е променило – премахването на „тази абсолютно дискриминационна мярка, която доказа своята неефикасност”.

По публикацията работи: Мариела Анастасова