Голмайстор №1 в историята на българския елит обяви край на кариерата си

104

Мартин Камбуров слага край на футболната си кариера. Новината обяви самият той 

„Най-трудното за един футболист е да спре. Просто защото футболът никога не омръзва. Това е нещо, което правих като дете. Имах щастието да го правя и 20 години професионално. Работех това, което обичам – много малко хора имат това щастие. За моя радост дълго време се наслаждавах на това нещо. Постижението, което направих е фантастично и феноменално. Оставя ме със златни букви в историята. За мен това е напълно достатъчно. До момента не давах отговор на въпроса за край на кариерата, бе от чисто морална гледна точка към „Берое“ и ситуацията, в която клубът изпадна. Виждам, че нещата се нормализират – имат ново ръководство, Петьо Хубчев ще им е треньор, така че няма да имат проблеми. Бях готов да се върна, но вече има една седмица до подновяване на първенството. Така че – край!“, заяви Камбуров в предаване по „Дарик“.

41-годишният Камбуров приключва с футбола с второ място в анкетата за най-добър футболист на България за 2021 г. Той има 256 гола в елита, като първият му е през 1999 г. с екипа на „Ботев“ Пловдив срещу „Нефтохимик“.

Освен тези 256 гола в 456 мача в първенството, Мартин Камбуров се оттегля като шампион на България с екипа на „Локомотив“ Пловдив за 2004-а и петкратен голмайстор на сезона в българското първенство.

В чужбина е играл за „Ал-Ахли“ от Дубай, гръцкия „Астерас“ и китайския „Далиен“. В България пък е защитавал цветовете на пловдивските „Ботев“ и „Локомотив“, плевенския „Спартак“, тима на родния му град Свиленград, както и ЦСКА, ЦСКА 1948 и „Берое“.

Именно с екипа на „Берое“ подобри рекорда на Петър Жеков (253 гола) през септември.

По публикацията работи: Мариела Анастасова