Проблеми с водата тормозят жители на Самоков: Местни топят сняг, за да се къпят

91

Цял квартал в град Самоков страда, заради проблеми с водата. Налягането е ниско и водата едва тече, а понякога изобщо не тече

Хората се оплакват, че от чешмите им се процежда нищожна струя, която не стига за битови нужди. Потърпевшите твърдят, че заради хроничната липса на вода, топят сняг и го топлят на котлони, за да се къпят. Местните разказват, че често ходят на гости на приятели, за да използват банята.

„Пускаме пералня и тя спира няколко пъти докато изпере. Проблемът е, че няма вода“, обяснява местен жител пред Нова телевизия.

Друга жителка на града обясни, че за да може да се изкъпе застава плътно до душа, защото налягането е слабо и водата едва тече.

„Ако на първия етаж има вода, на втория трябва да изчакат, ние, от първия етаж да се изкъпем и след това те. Изчакваме се един друг“, казва друг жител.

Някои хора са започнали да ходят и на гости на близки и приятели, за да могат да се изкъпят при тях.

Някои от местните са стигнали дори до там да топят сняг, когато водата им спре.

„Пълним тенджерата със сняг и я слагаме на котлона, докато не се разтопи. Вчера ми се обадиха да ми кажат, че имам сметка за вода, която трябва да платя, а аз им казах, че докато проблема не се оправи няма да плащам нищо“, обяснява Тони.

От Община Самоков обясниха за NOVA, че проблеми с водопреносната мрежа няма. ВиК София-област е намалило умишлено налягането на водата, за да няма аварии.

По публикацията работи: Мариела Анастасова