Путин отправи обвинения към Съединените щати за напрежението в Украйна

125

САЩ не се интересува от безопасността на Украйна, а целят да възпрепятстват развитието на Русия, заяви руския президент Владимир Путин

Той обвини Съединените щати, че се опитват да въвлекат Русия във война. Путин направи първите си коментари за кризата на границата с Украйна от няколко седмици. Руският президент заяви, че Вашингтон се опитва да предизвика въоръжен конфликт, за да го използва като повод да наложи санкции.

Путин отново повтори позицията на Москва, че разположените в Румъния и Полша ракетни комплекси на НАТО са нападателни оръжия, които представляват заплаха за Русия. Руският президент допълни, че иска дипломатическите усилия за решаване на кризата да продължат. Но подчерта, че на Запад явно не са обмислили достатъчно опасностите от сегашната си политика в Украйна и региона.

„Съединените щати не се интересуват от безопасността на Украйна. Истинската им цел е възпрепятстване развитието на Русия. Така стоят нещата. А Украйна е само инструмент за постигането на тази цел. Това може да се направи по различни начини – въвличат ни в някакъв въоръжен конфликт и заедно със съюзниците си в Европа въвеждат тези тежки санкции, за които Съединените щати говориха и днес“, посочи руският президент Владимир Путин.

По публикацията работи: Мариела Анастасова