Вандалска постъпка в наш град застраши живота на местните

253

Повредени улични лампи и оставени оголени кабели в центъра на град Разград. За щастие до инцидент не се е стигнало, но е било напълно възможно преминаващ да пострада сериозно

Във вторник сутринта са били повредени осветителните тела в градинката до часовниковата кула в центъра на града. Работници, които почиствали градинката рано сутринта забелязали, че  декоративните лампи са повредени и подали сигнал в общината.

„Тези декоративни осветителни тела най-вероятно са били увредени от  удар с ритник или евентуално някои от тях са прерязани с нож. Най-вероятно това е станало в малките часове на денонощието”, заяви пред Нова телевизия заместник-кметът на Разград Добрин Добрев.

Самите лампи, които са монтирани на малък каменен постамент, не са счупени, но заради прекъснатите захранващи кабели би могло да се стигне до тежък инцидент.

„Тук тече ток и ако някой беше минал през градинката, дори и недокосвайки кабела в непосредствена близост, както времето сега е влажно, би могъл даже да завърши фатално този инцидент”, посочи Добрев.

Затова ремонтна група за няколко часа начин възстанови повредите и лампите отново светнаха. Щетите по осветлението в градинката до часовниковата кула не са големи, но от общината в Разград са разтревожени, че това е пореден вандалски акт.

„Само преди няколко дни имахме кражба на 50 метра захранващ кабел на стойност над 3000 лв., където щетата е значителна, кабелът е бил под напрежение, самият крадец би могъл да се самонарани. Преди  няколко месеца имахме посегателство на други декоративни осветления които са на бул. България, чрез нашите системи за видеонаблюдение успяваме да подадем обратна връзка на полицията”, заяви заместник-кметът.

Сигналите се разследват от полицията, все още извършителите не са установени. А от общината призовават гражданите да са бдителни.

По публикацията работи: Мариела Анастасова