Заловиха камион с над 60 мигранти у нас, шофьорът ги изоставил

204

Двама души от мигрантите са колабирали, а един е откаран в болница, полузадушен. Те са престояли дълго време е камиона без достатъчно кислород

Група от над 61 мигранти е задържана на пътя от Средец към Бургас. Хората са открити в аварирал товарен автомобил на кръстовището на улиците „Захари Стоянов“ и „Георги Панов“. Районът е отцепен. На място има служители на „Гранична полиция“ и МВР.

Товарният автомобил пука гума и спира. Шофьорът го изоставя и бяга. В буса са били 61 мъже, на възраст между 20 и 40 години, самоопределящи се като афганистанци. Единият от тях е изваден от камиона в безпомощно състояние, полузадушен и незабавно е откаран в бургаската болница. Други двама са колабирали заради дългия престой в буса без достатъчно кислород. Направени са им полеви тестове за COVID-19.

По непотвърдена информация афганистанците са преминали граничната ограда през уикенда, където са били чакани от трафиканти, предаде Нова телевизия.

По случая е образувано досъдебно производство, а шофьорът на товарния автомобил се издирва. Очаква се по-късно през деня от „Гранична полиция“ да дадат повече информация за акцията.

По публикацията работи: Мариела Анастасова