Корнелия Нинова отговори на Илияна Йотова

221

Корнелия Нинова реагира остро на думите на вицепрезидента Илияна Йотова, която даде срок на правителството. Правителството има 100 дни, не 100 шанса, каза преди седмица Йотова. И допълни, че ако кабинетът не се справи след 100 дни може отново да ходим на избори.

„Не виждам правомощия на вицепрезидента да определя срок на годност на правителството, това не е морално, каза Нинова. И видя намеса в работата на кабинета. Въпреки това каза, че между нея и президента Румен Радев няма напрежение. Поздравила го за втория мандат, но не било нейна работа да се вглежда в отношенията между Кирил Петков и президента и да коментира има ли искри между тях, заяви Нинова, предаде БНТ.

Калоян Методиев е началник на моя кабинет, защото има качества, работата в министерството е огромна и имам нужда точно от такъв човек като него, отговори Нинова на коментарите, че е назначила Методиев – един от най-големите критици на Радев, за да покаже, че се противопоставя на президента.

Натрупаха се няколко кризи – здравна, икономическа, социална, има отворени много социални въпроси и затова в правителството имаме програма от мерки за справяне с тях, анализира ситуацията в момента Нинова в интервю за БНТ.

Предпритите мерки от правителството показват воля за решаване на тези кризи, посочи тя и изтъкна, че в бюджета са заложени много нови предложения.

Нинова подчерта, че новата власт връща ролята на държавата, поема борба с монополите и защитава ролята на социалната държава, които са вижданията на БСП от години, които сега се реализират.

Ние сме социалният стълб в правителството и държим на социалния вектор, посочи тя.

Нинова видимо се подразни от въпрос за намерението на Мая Манолова да прави нова лява партия. И заяви: „Мая Манолова да си говори каквото си иска, тя все прави опити за нови проекти, но хората ще разберат кой в действителност полага грижи за хората, каза Нинова. Според нея всички, които пробвали да правят леви проекти, окупирали програмата на БСП.

Захванахме голяма битка с колекторските фирми, ако Мая Манлова е написала такъв закон, той е някъде в чантата й, ние за първи път написахме закон за колекторските фирми и през февруари месец той ще влезе в парламента, подчерта вицепремиерът и изтъкна – да се готвят ЧСИ-тата, закани се Нинова. Искам да сложим ред, правила и отговорност, няма да се огънем пред никого, това е механизмът за взимане на решения, каза тя.

416 делегати не приеха оставката ми на конгреса, не чух критика по отношение на политиката ми, това не е битка за идеологии, а лична битка срещу мен, защото въведох реформи в партията, защото им казах: Няма да правите повече обществени поръчки с ГЕРБ, защото ние водим битка с онези, които употребяват партията за лични цели, коментира Нинова поведението на вътрешната опозиция в БСП.