Ути Бъчваров тръгна на кулинарно пътешествие за Южна Америка, свалиха го от самолета

1101

Вчера известният телевизионен готвач съобщи, че тръгва на епично кулинарно пътешествие за Южна Америка. Оказва се обаче, че Covid-19 му е попречил и са го свалили от самолета за Монтевидео на летището в Мадрид

Чиновниците стриктно спазили правилника и не го допуснали да продължи пътя си, въпреки че му оставали точно 5 минути, за да му бъде валидна ваксинацията. Полетът до столицата на Уругвай е в 23:55 ч., на 13-ия ден от имунизирането, а валидността се води точно от 14-я ден.

Летищните власти въобще не се церемонили и го оставили без багаж в чакалнята в един часа през нощта. По процедура трябвало да си направи отново PCR тест, за да валидира ваксинацията си.

„Изкарах цяло денонощие на летището и малко по-късно ще летя над океана“, заяви пред „Телеграф“ вчера в късния следобед Бъчваров, който дълго и старателно подготвя пътешествието си до Аржентина и Уругвай.

Южна Америка е мечтана кулинарна дестинация за „най-вкусно говорещия“ кулинар, както някои негови фенове го наричат. Бъчваров уважава правилата, но не може да си обясни „бюрократичните щуротии“, които едва не провалиха пътуването му.

Пътешествието е един от големите подаръци, които иска да направи на себе си. По този начин ще отбележи и юбилей – 25 години на екран и над 5000 епизода на „Бързо, лесно, вкусно“. Има ясен план как да направи приключението си още по-паметно. Смята да се наслади на всички деликатеси в Буенос Айрес, да опита най-големите аржентински стекове, докато отпива от легендарните вина на Аржентина, да види водопадите Игуасy.

Бъчваров е пропътувал голяма част от света. Бил е в Сибир, Камчатка, Екваториална Африка, Аляска. Но именно Южна Америка е мечтата, която дълго време си е обещавал, че ще сбъдне.

Одисеята с пътуването му сега обаче, го кара да се чувства неловко, защото от началото на пандемията е на мнение, че ваксината е път към свободата. „Аз съм хипохондрик. Непрекъснато се следя. По-скоро се имунизирах, защото ми писна да не мога да правя неща, които обичам“, споделя неотдавна топ готвачът пред Нова телевизия.

Припомняме, че през 2020-та Ути Бъчваров преболедува инфекцията, но не се поколеба и си постави и ваксина. Оказа се, че е страдал от постковид усложнения – имал проблеми със сърцето и често вдигал кръвно.

По публикацията работи: Мариела Анастасова