Хиляди българи приемат белината за универсално лекарство

2023

Поддръжниците на тезата, че белината лекува всичко, са създали нещо като свое братство, към което се приобщават все повече вярващи.

До това твърдение се стига след проведено разследване на bTV.

Вярата в лечебните свойства на белината се разпространяват на срещи, чиито участници изграждат връзка като братство и към него се приобщават все повече вярващи, че това е универсалното лекарство за почти всички болести.

Над 10 000 вече са българите, които вярват че хлорният диоксид, разпространяван онлайн като CDS или MMS, е чудна тайна за здраве.

Хлорният диоксид на практика е дезинфектант, който е доста сходен по състав с белината. Разреден по формула според заболяването, той се пие от вярващите в него профилактично, с и без симптоми. Маже се върху кожата, впръсква се дори в интимните части на тялото.

Чрез специални протоколи, които се разпространяват между просветените в затворени групи, се прилага за лечение на всичко – от рак до кожни заболявания. Дори върху деца. В затворени групи и общности невярващите в традиционната медицина се лекуват сами и отричат съвременната медицина.

„Ние имаме силата и задачата да споделяме тази светлина на всички останали, защото времето е дошло. Няма време да се крием. Бъдещето е тук. Нашата задача е да светим. Бъдете факли за света около вас. Сега трябва да ви разкажа за тези три елемента. CDS, хлорен диоксид идва от MMS (Miracle Mineral Supplement)“, казва Росен Бакалов, един от хората, които пропагандират използването на белина като лечебно средство.

Лечебното свойство на хлорния диоксид не стига до тук. Според “братството” той служи и като лекарство срещу COVID-19, а ваксините са част от световната фармацевтична мафия.

Темата коментира в „Тази сутрин“ и шефът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов. „Пиенето на тези разтвори може да доведе до много тежки и дори фатални последици“, каза той. „Подобни продукти, които не са лекарствени, не трябва да се приемат от хора. Хлорният диоксид се използва като дезинфектант, описано е, че не трябва да се приема“, заяви още Кирилов. Той допълни, че с Министерство на здравеопазването ще бъдат определени мерки, с които максимално ефективно да се преустанови продажбата на тези разтвори.