Още една община у нас въвежда режим на тока за уличното осветление

341

Многократното повишение на цените на тока, принуждава общините да въвеждат режим на тока за уличното осветление. Това ще се случи и в община Кнежа, област Плевен

До това решение се е стигнало заради многократно повишените цени на тока и увеличените разходи, свързани и със скока в цената на природния газ. Това съобщава БТА, позовавайки се на кмета на общината Илийчо Лачовски.

По думите на Лачовски на пълна общинска издръжка са всичките шест детски заведения на територията на общината. От тях четири са газифицирани, а последните сметки за ток и за газ са в пъти по-високи, сравнено с 2020г.

„За да успеем да покриваме драстичното увеличение на тока и отоплението, без това да засегне другите социални услуги, които Община Кнежа предоставя, се налага да се предприемат мерки за ограничаване на електроенергията и по-специално да се въведе режим на уличното осветление“, коментира кметът.

За целта от няколко дни е започнало поетапно монтиране на устройства, които ще включват и изключват уличното осветление по график. Уличните лампи ще светват в 18.30 часа и ще работят до полунощ, след това ще бъдат пуснати за два часа от 5.00 до 7.00 часа.

Режимът на работа ще бъде съобразен с продължителността на деня и нощта през различните сезони.

По публикацията работи: Мариела Анастасова