Горанов отново на разпит в полицията: Ето какво сподели (ВИДЕО)

173

Владислав Горанов дава показания за издирваната колата, с която е пътувал

Бившият министър на финансите Владислав Горанов отново е извикан на разпит в Главната дирекция „Национална полиция”. Поводът – издирваната кола от Интерпол, с която беше засечен на граничен пункт „Калотина“ преди Коледа.

Горанов отиде на разпита без адвокат. На влизане пред журналисти каза, че не е собственик на автомобила, а само ползвател, защото колата е на лизинг, предаде Нова телевизия.

„Темата с лекия автомобил е една неприятна битова тема, но не трябва да е център на вниманието, защото от нея не може да се извлече омаскаряването на един бивш министър. Това може да се случи на всеки ползвател на автомобил на лизинг“, заяви той пред журналисти.

Вчера вътрешният министър Бойко Рашков каза в парламента, че автомобилът е регистриран преди да бъде произведен.

„Става въпрос за клониран автомобил. Няма как да регистриране нещо, преди да е произведено. Вероятно става въпрос за документална измама и Рашков трябва да го знае по-добре от мен”, заяви Горанов.

„Рашков трябва да знае, че има 2 експертизи върху същия автомобил, които доказват, че този лек автомобил, който е внесен през 2020 година, не е манипулиран по никакъв начин”, каза Горанов. И обясни, че колата е регистрирана 2 пъти у нас – веднъж, когато е внесена, и втори път – когато е добавено неговото име като ползвател.

По данни на МВР разследването, което се води, е няколко тома. Горанов заяви още, че е разпитван до момента 3 пъти по обвиненията на Васил Божков.

„Нови факти и обстоятелства няма как да бъдат добавени”, заяви бившият финансов министър.

„Очевидно опитът на „Боец” да повдигнат отново темата цели само едно – Бойко Борисов да дава обяснения пред камерите на националните медии по теми, които отдавна са изяснени в публичното пространство”, каза той.

Той заподозря политическа атака. Откъде идва тя, Горанов заяви, че е „въпрос, свързан с орнитологията. Разпитът му в ГДНП продължи около 40 минути.

По публикацията работи Снежина Раева