Сагата „Джокович“ не е приключила, намесено е тайно споразумение

214

Въпреки че световният номер 1 в тениса Новак Джокович бе депортиран от Австралия на 16-ти януари и с това се сложи край на сагата, излизат и нови разкрития по случая, които още повече заплита мистерията 

Известен политик твърди, че има неспазена уговорка между сърбина и местната тенис асоциация.

Според Джон Локо, австралийската тенис асоциация е платила самолетен билет на сърбина от Дубай до Мелбърн, за да може той да пристигне на летището в удобен час, в който проверките на имиграционните власти са по-леки.

Зад този план стои директорът на Australian Open Крейг Тайли, който е издал и документа за медицинско изключение на тенисиста. Джокович обаче е пристигнал със съвсем различен полет, предаде bTV.

В интервюто си пред „Сидни Хералд“, Джон Локо разкрива и че носителят на 20 титли от Големия шлем не е имал никаква представа какво пише в документите му, издали първоначалната му виза за влизане в Австралия. Те са били попълнени от служител на австралийската тенис асоциация.

След като Джокович пристига с друг самолет в Мелбърн на 6 януари, а властите го задържат за 8 часа преди да го изпратят в хотела за имигранти, тайната уговорка се сгромолясва. За да компенсира донякъде Джокович, местната тенис асоциация му е обещала да заплати съдебните му разходи. Те възлизат на над 300 000 евро.

По публикацията работи: Мариела Анастасова