Добрият пример: Майка купи от бездомник открадната тротинетка и я върна на собственика ѝ

80

Жената откупила тротинетката от бездомник, който я продавал. След пост в социалните мрежи, собственикът бързо я е разпознал и успял да си я върне

Добрият пример за това, че не сме изгубили човечността си идва от Бургас. Млада жена купи от бездомник открадната тротинетка, за да я върне на собственика ѝ. Зекие Мехмедова плаща 15 лв. за возилото и вместо да зарадва собственото си дете, чрез групата „Мамите на Бургас” във Facebook издирва истинския собственик.

„Докато бях на работа, видях бездомник, който минаваше с тротинетката. Той искаше да я продаде на някого. Затова го извиках при мен. Попитах го колко пари иска, а той ми отговори 40 лева. Прецених, че са много и му казах, че ще му дам 15 лева. Така я закупих. След това я снимах и я качих в групите на Бургас с въпрос дали някой си я познава, ако случайно е изгубена или открадната”, разказа Зекие пред Нова телевизия.

Не след дълго собственикът се е свързал със Зекие и е успял да си вземе тротинетката.

„Около 12 часа излязохме със сина ми да си вършим задълженията. Видях, че тротинетката я нямаше във входа, а мъжът ми каза, че сутринта е била там. Написах на приятелката си, че са ми откраднали тротинетката. В същия момент тя ми изпрати снимка на публикацията на Зекие, което за мен беше уникална случайност”, сподели собственичката Лина Пеева.

„Имам 10-годишен син, който наистина можеше да ползва тази тротинетка, но не я задържах, защото знам какво е да ти откраднат нещо. На моето дете му откраднаха две колелета за две години. Знам колко е трудно отново да събереш пари, за да купиш и да зарадваш отново детето си. Нямах сърце да задържа тази тротинетка и детето ми да кара нещо, което не е негово“, споделя Зекие.

По публикацията работи: Мариела Анастасова