Премиерът изтъкна кой е неговият приоритет номер 1

blank
Кадър: bTV

След полагането на клетвата на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова, последваха и коментари в кулоарите на Народното събрание

„Най-важният ми приоритет е как работи съдебната система. Това ни е задача номер 1. Докато не го направим това – нищо не сме направили”. Това заяви премиерът Кирил Петков в кулоарите на парламента след полагането на клетва за втори мандат от президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова.

„Част от резултатите се появиха. Това, че ДАНС успяха да направят това тяхно действие, свързано с надеждността на г-н Цацаров, беше първа осезаема стъпка за това, че агенциите са свободни да работят и законът се спазва. Няма вече специални хора”, заяви Петков.

Той поздрави и НАП за работата им. Парите за енергийните помощи били налице именно заради дейността на приходната агенция. „Събрахме повече средства отколкото очаквахме”, каза Петков.

От „Продължаваме Промяната” още нямат кандидат за председател на КПКОНПИ, каза Петков. „Уверявам ви, че ще гледаме хора с много добра репутация, капацитет за действие и хора, на които никой не може да влияе”, каза премиерът.

Управляващите още нямат и кандидат за председател на КЕВР. „Започнали сме да говорим с хора”, допълни премиерът.