Това са зодиите, които ще бъдат ударени най-силно от ретроградният Меркурий

1697

Темата за ретроградният Меркурий вълнува много от нас, но по какъв начин ще се отрази той на някои от зодиите. 

Риби

Хибернацията е познато и дори любимо състояние на Рибите. Но ретроградният Меркурий ще ги накара да излязат от астрала и да се завърнат в нашия свят, където да погледнат в календар. О, чудо! Вече е 14 януари, а Рибите все още празнуват Нова година. Стига забавление, планетата ще започне да влече Рибите към тежък предстоящ месец. На представителите на тази зодия ще им се наложи да отметнат тежки и трудни задачи, ще бъдат затрупани с работа и ще трябва да изпият литри кафе до февруари. Дръжте се, скъпи Риби!

Рак

В ретроградния период представителите на зодия Рак ще се превърнат в едно голямо кълбо от нерви. Не им казвайте нито дума, защото иначе рискувате да избухнат срещу вас с неочакван арсенал от обвинения, нервни атаки и даже ругатни. При това ще търсят най-уязвимите ви места, там където знаят, че ще ви заболи най-силно. Можем спокойно да кажем, че периодът ще бъде не толкова лош за Раците, колкото за техните близки и приятели. Така че, ако у дома имате Рак и той се размрънка още със сутрешното кафе, не питайте какво му има, защото няма да може да обясни, но пък предпоставката за сочен скандал от нулата ще бъде налице.

Стрелец

От Стрелците ретроградният Меркурий ще „открадне“ дарбата за убеждаване и дипломатична комуникация. До февруари представителите на тази зодия ще останат и без внимание, и без пари – защото „печелят“ и двете с верния си приятел – с острият им език. Затова предпочитайте да си мълчите и да бъдете в Дзен – това ще ви помогне да натрупате енергия, за да станете отново душата на компанията, когато Меркурий се върне към обичайното си състояние.