Да очакваме ли изненади от времето в близките дни

256

В неделя ще преобладава слънчево време. Северозападният вятър ще отслабне и ще се ориентира от югозапад, ще бъде слаб. Сутринта в низините и котловините ще е тихо и на места – мъгливо или с ниска облачност.

Минималните температури ще са между минус 7° и минус 2°, а дневните – между 1° и 6°. В понеделник през деня вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили; с него температурите пак ще се повишат. От север ще се появи разкъсана висока и средна облачност.

През нощта срещу вторник и във вторник през страната ще премине студен атмосферен фронт. Облачността временно ще се увеличи, от северозапад на югоизток на места ще превали, предимно сняг.

Ветровито време. Сутрешните температури във вторник ще са малко по-високи, дневните ще се понижат. В сряда валежи са малко вероятни, ще има променлива, по-често значителна облачност. Застудяването ще продължи – минималните температури ще са между минус 7° и минус 2°, максималните – предимно между 1° и 6°.

Северозападният вятър ще отслабне, а в четвъртък ще се ориентира от запад-югозапад, покрай Дунав и в източните райони – до умерен. Дневните температури слабо ще се повишат. Ще има разкъсана облачност, която до вечерта отново ще се увеличи. С бързо и значително понижение на температурите в петък ще бъде облачно и с валежи, предимно от сняг.