Джокович продължава битката: Обжалва втори път

94

Сагата Джокович продължава с второ обжалване на решението на австралийските власти пред съда

Адвокатите на Новак Джокович веднага са задействали процедура по обжалването на решението на министъра по имиграцията Алекс Хоук, пишат австралийските медии, цитирани от bTV.

Миграционните власти в Австралия са привикали Новак Джокович и ще го изслушат в събота, след което ще решат дали да го върнат в хотела за бежанци до излизане на решението от обжалването на депортирането му.

Хоук се възползва от властта си и анулира за втори път визата на тенисиста. Той няма да участва на Откритото първенство на Австралия и ще бъде депортиран.

Адвокатите на Джокович смятат, че изслушването може да бъде ускорено и ако делото мине в съда, развръзката да е още през уикенда, защото в понеделник започва Australian Open.

Отново драма с визата на Джокович

Решението на Алекс Хоук означава, че по всяка вероятност Джокович няма да има право да влиза в Австралия през следващите три години.

Премеждията на носителя на 20 титли от Големия шлем започнаха още с пристигането му в Австралия на 6 януари. Той обяви ден преди това, че е получил специално медицинско разрешение да се включи в Откритото първенство на Австралия, дори без да има поставени ваксини срещу коронавирус. На летището обаче граничните власти не приеха обяснението му, анулираха визата му и го настаниха за 5 дни в хотел за мигранти. Впоследствие адвокатите му обжалваха, а Джокович беше освободен след изслушване в съда.

По публикацията работи Снежина Раева