Убийство в Силистренско

940
blank
Кадър: NOVA

Разследването е започнало още на 2 януари, когато друг мъж е намерен в безсъзнание на улицата 

Окръжна прокуратура – Силистра привлече към наказателна отговорност 55-годишен мъж във връзка с убийството на негов роднина, намерен в безпомощно състояние в село Добротица

Окръжна прокуратура – Силистра привлече към наказателна отговорност за убийство 55-годишен мъж от село Добротица, община Ситово. Той е задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му в съда за разглеждане искането на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Разследването по случая е започнато на 2 януари 2022 година, след като 47-годишен мъж е намерен на улица в селото в безсъзнание. Той е настанен за лечение в болнично заведение, където няколко дни по-късно починал. Назначената тройна съдебно-медицинска експертиза установила, че мъжът е станал жертва на тежко криминално престъпление и смъртта му е насилствена.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Силистра. Предстои съдът да разгледа искането на наблюдаващия прокурор за налагане на най-тежката мярка за неотклонение.