Наш град затяга мерките: Затварят дискотеки, спират масови мероприятия

4023

По-строги мерки за разписани в заповед на РЗИ-Смолян

От днес се преустановява провеждането на всички масови мероприятия и посещението на нощни увеселителни заведения в област Смолян като част от допълнителните противоепидемични мерки, въведени със заповед на РЗИ. Областта отново е в тъмночервената зона на епидемичната карта, след като нивото на заболеваемост от COVID-19 се повиши до 579,1 на 100 000.

В заповедта на директора на РЗИ д-р Мими Кубатева се разпорежда засилване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, като се активизира работата на общините и останалите контролни държавни институции, особено в установените като най – рискови обекти: детски заведения и училища, лечебни и здравни заведения, социални институции, търговски обекти, организирани колективи, транспортни средства; заведения за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма.

Преустановят се посещенията в дискотеки, пиано–бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито, независимо от наименованието им, се посочва още в заповедта.

Преустановява се и провеждането на всички масови мероприятия като музикални и други фестивали, събори, фолклорни инициативи и други с такъв характер.

Временните противоепидемични мерки ще бъдат променяни в съответствие с развитието на епидемичната ситуация, уточняват от инспекцията.