Зимата се завърна с пълна сила: Над 20 см. сняг натрупа на „Петрохан“

95

На терен работят снегопочистващи машини, а при необходимост ще се включат и допълнителни. Възможно е да се наложи затваряне на някои пътища

Код „Сняг” почти навсякъде в цялата страна. От пътната агенция апелират шофьорите, на които предстои пътуване, да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат с повишено внимание, като спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри.

По планинските проходи са възможни и навявания. Приоритет в снегопочистването са автомагистралите, най-натоварените пътища и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България, обясняват от пътната агенция.

На прохода Петрохан снежната покривка е над 20 см. -7 градуса е температурата. Пътищата се почистват и опесъчават.

По думите на инж. Володя Вълов, директор ОПУ – Монтана, в момента на терен работят около 40 машини, само на Петрохан са 7.

„Няма аварирали коли. Пътноподдържната фирма е подготвена, ако обстановката се усложни, ще се включи още техника. Засега няма намерения да се затварят пътища, но може да се наложи“, обясни той пред Нова телевизия и призова всички шофьори да карат внимателно.

Временно е ограничено движението между Ботевград и Люти дол заради аварирал тежкотоварен автомобил. До 9 часа днес е забранено преминаването на камиони между Димово, Дунавци и Ружинци. Осигурен е обходен маршрут.

По публикацията работи: Мариела Анастасова