Българин с разказ от първо лице за ситуацията в Казахстан: Потресаващо е (ВИДЕО)

226

Бунтове, протести, смърт и хиляди арестувани – наш сънародник разказва каква е ситуацията в Казахстан

Пълен хаос: За обезглавени полицаи съобщават казахстански медии (ВИДЕО)

“Ситуацията в Казахстан не е проста, но благодарение на бързите действия на местното правителството, което падна, но президентът пое изцяло контрол, нещата сега са далеч по-спокойни, отколкото бяха преди няколко дни.” Това каза в студиото на “Здравей, България” директорът на авиокомпания в Казахстан Пламен Атанасов, който живее в столицата гр. Нурсултан.

Казахстанският президент разреши да се стреля без предупреждение

По думите му ръководството на държавата прави опити да възстанови всичко разрушено.

“Всичко това, което виждате от кадрите е действително. Навсякъде в страната има нарушена система и логистика на доставките”, каза Атанасов.

“Казахстан се считаше за остров на спокойствието, тук покритието на картовите разплащания беше на високо ниво. А когато се случи случи нападението на 5-6 януари, бяха разбити банки и банкомати. Сега и с карта не можеш да платиш. А стоката от магазините е изнесена. Потресаващо е! Това е признак на мародерство. От магазините се крадеше всичко, което можеше да бъде изнесено”, описва ситуацията в Казахстан сънародникът ни.

В страната от 6 януари е въведен и комендантски режим, част от който е частичното използване на интернет. „Ползваме интернет около 8-9 ч. сутрин местно време до към 12-13 часа“.

По публикацията работи: Мариела Анастасова