Има как да запалите отново искрата в партньора: Използвайте тези трикове

118

Усещате ли, че искрата във връзката ви вече е угаснала? А искате ли да я запалите отново и да направите връзката си още по-романтична?

Експертите в любовните връзки и психолозите смятат, че искрата в любовта трае от шест месеца до три години. След това постепенно двойките преминават във фазата на установените и по-притихнали отношения, в които често тази искра се губи. Тя обаче може да се поддържа жива, стига партньорите да полагат нужните усилия за това.

Не се изисква кой знае колко много, за да успеете да поддържате пламъка помежду ви – независимо колко време е минало от първата ви среща и вълнението, което сте изпитвали в началото.

Има някои наистина лесни начини да поддържате искрата във връзката и в любовта, пише az-jenata.bg. Ето как да успеете.

Присъствайте не само тялом, но и духом

Забързаното ежедневие, оставащото все по-малко свободно време, децата, ангажиментите… Това са всички онези фактори, които ни поглъщат, и които ни карат да влезем в коловоз. Така романтиката замира, свикваме да живеем с някого и знаем, че той просто е там. Невинаги чуваме онова, което ни разказва, погълнати от собствените си мисли и проблеми. Това е грешка, която пречи на отношенията и отдалечава партньорите. Важно е да сте тук и сега, да слушате активно партньора си, да не стоите безучастно, когато споделя нещо, иска мнението ви или просто ви разказва как е минал денят му.

Ходете на срещи

Ако в началото сте ходели по срещи заедно, но вече е минало твърде много време и отдавна сте прескочили тази фаза, възобновете я. Не е нужно да се правите на романтична двойка, гледаща се влюбено през масата, обсипана със свещи, ако това ви е неприсъщо. Но можете да правите неща заедно под формата на среща. Правете съвместни планове. Измисляйте си хобита, с които да се забавлявате през уикенда заедно. Открадвайте си по един дълъг уикенд. Правете си изненади и не забравяйте да флиртувате.

Изненадвайте го

За да поддържате искрата жива, не спирайте да изненадвате партньора си. Ако той не знае какво да очаква от вас, това ще поддържа интереса му. Сивото ежедневие е достатъчно безцветно, за да допуснете вие самите да посивеете в него, да станете предсказуеми и скучни.

По публикацията работи: Мариела Анастасова