Жестока агресия над ученик потресе столичен квартал: Деца заснеха побоя и го пуснаха в социалните мрежи

1260

Пореден случай на побой нанесен от деца на деца. Случаят потресе както социалните мрежи, така и столичния квартал „Люлин“, където се е разиграла случката

Момчета и момичета пребиха ученик, заснеха побоя с телефони и го качиха в интернет.

На видеото се вижда как група тийнейджъри нанасят побой на момче в междублоково пространство. Причината е момиче. Насилието се е разиграло след Коледа. А случая има и продължение – десетки въоръжени и маскирани тийнейджъри се върнали, за да отмъщават. Това подтикнало жители на квартала да се намесят, като повикат и полиция.

Замесените в случая са тийнейджъри на 14-15 години. Според свидетели те са деца от „Лагера” и други квартали. Тормозът продължавал от месеци наред.

Свидетел от квартала разказа, че само преди 2-3 дни е видял младежите, които прииждали на талази. „Бяха се събрали сигурно 50-60 човека”, разказа свидетелят пред Нова телевизия. Това били младежи, които идвали да си отмъщава за набитото момче.

„С няколко мои приятели успяхме да потушим напрежението. Обяснихме им, че агресията не се толерира не само в този квартал, а навсякъде. Обяснихме им и че това не е начинът да се разрешават спорове – имаме баскетболни, футболни игрища, нека дойдат да се пробват на спорт. Бяха с маски, качулки. Иззехме им оръжията – пистолет, тръба, бухалки”, каза свидетелят. „Изглеждаха като бандити, а като им махнахме маските – това са дечица”.

По публикацията работи: Мариела Анастасова