ГЕРБ към властта: Не казваме „оставка“, а спрете това, което се случва (ВИДЕО)

130

Ние като опозиция сме длъжни да посочваме грешките на правителството, заявиха от ГЕРБ на брифинг

От ГЕРБ призоваха за прозрачност при изразходването на държавни средства. Това стана по време на брифинг в централата на партията. Според партията през последните месеци са изразходвани 7,8 млрд.лв.

„Всеки теглен лев от държавата се изплаща от следващите поколения. Правителството на промяната дължи обяснение. Имаме негативен рекорд и в дефицита на държавата и недоброто планиране на държавните средства”, каза Александър Иванов.

„Загрижени сме. Казахме, че като опозиция ще искаме прозрачност, ще посочваме слабостите и сме готови, ако се поиска – да окажем помощ”, добави той.

„Българите обедняват, бизнесите фалират. Призоваваме за спешни мерки по тази галопираща инфлация. Това с партии шах и анализи, няма как да се случи”, коментира депутатът.

„За първи път от 2008 г. инфлацията в България е двуцифрена, посочиха от ГЕРБ и отбелязаха, че мерки за инфлацията в момента няма никакви. Инфлацията от 0,5 на сто през март 2021 г. е 7,3 на сто през ноември, от което следва да има двуцифрена инфлация през следващите месеци, каквато не е имало от 2008 г.“, посочиха от ГЕРБ.

„Мерките по темата инфлация липсват. Ако имаше такива и те бяха работещи, ние първи щяхме да ги похвалим. Няма дори неработещи мерки и това може би е най-притеснителното. За съжаление няма и изглед нещата да се променят”, посочи Димитър Вучев.

„10 месеца вече са управляващи. Не може като министри да не са виждали летящите нагоре числа. Но има 9 млрд. рекордни разходи през декември и това не се коментира. В същото време около 3 млрд. са по доверителни сметки. Да и ние сме го правили, но ние давахме по 1 млрд. за саниране, за да гарантираме за следващата година. Слагали сме ги за строителство, за да знаят строителите, че ще могат да строят”, заяви Бойко Борисов.

„Тези хора след нас няма да построят нищо. Продължаваме да сме без бюджет и без План за възстановяване. Имаха 11 месеца да го направят. Това са елементарни неща”, добави той.

„Не говорим „оставка“, идете си. Казваме правете го, хората ви вярват, можете, направете го. Спрете това, което се случва – инфлация, цени и всичко останало. Спрете схемите. Защото ако се говори за корупция по високите етажи, това ще е темата на следвящите месеци“, каза Бойко Борисов.