Гласов асистент накара дете да извърши опасно предизвикателство

222

За щастие детето е осъзнало, че предизвикателството е опасно и не го е направило. В противен случай, той можеше да завърши с фатален край

Гласовият асистент Alexa на Amazon беше актуализиран спешно от компанията, след като е „предизвикал“ 10-годишно момиче да бръкне в електрически контакт, съобщава БиБиСи. Това е станало след като момичето е попитало Alexa за предизвикателство, което да направи.

В отговор, гласовият асистент е казал на момичето да сложи щепсел на зарядно за телефон до половината в контакта и да докосне видимите метални пластини с монета. Това е едно от множеството опасни предизвикателства, които витаят в социалните мрежи, като по някакъв начин е достигнало и до препоръките на Alexa, пише Bulgaria ON Air.

Майката на момичето е описала случая също в социалните мрежи: „Правихме различни предизвикателства от клип на учител по физическо. Навън времето беше лошо и тя просто поиска още едно предизвикателство. Дъщеря ми е умна и веднага каза: „Не, Alexa, не“ и отказа да направи предизвикателството“, пише Кристин Ливдал.

Пред БиБиСи Amazon коментира, че „веднага, след като разбрахме за тази грешка, предприехме бързи действия да я оправим“. Гласовият асистент е бил актуализиран и подобни препоръки са премахнати.

По публикацията работи: Мариела Анастасова