Председателят на КЗП след проверката на мобилните оператори: Налице е нелоялна търговска практика

160

По-високи цени на мобилните услуги. Допусната ли е некоректна търговска практика?

На днешното заседание на Комисията за защита на потребителите, след извършена проверка, беше установено, че намеренията на мобилните оператори за вдигане на цените на услугите е некоректно. Председателят на комисията Димитър Маргаритов заяви, че ще информира за това и останалите отговорни институции.

КЗП разгледа на заседанието си постъпили становищата на мобилните оператори, в които се казва, че възнамеряват да увеличат цените в бъдеще.

Председателят на КЗП Димитър Маргаритов заяви за БНТ, че става въпрос за некоректност.

„В случая е налице нелоялна търговска практика, която се изразява в това, че се индексират цените с индекса за инфлация за две години. Това е злоупотреба с възможността, която е заложена от самите оператори да индексират веднъж годишно с индекса от миналата година само. И ще информираме и колегите от другите институции, за да могат и те да упражнят своите правомощия и бих желал да напомня на потребителите, че във всяка ситуация, ако решат да прекратят договор, могат да платят само 3 месечни такси като неустойки“, заяви Маргаритов.

Следобед се очаква среща при министъра на икономиката Корнелия Нинова с неправителствени организации, на която ще бъде обсъдена и тази тема.

По публикацията работи Снежина Раева