Идва студен фронт. Очаква ли ни сняг през новата седмица

246

Още във вторник идва застудяване. Вятърът ще се задържи от северозапад, до умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина временно силен. Облачността ще е променлива, на отделни места в планинските и североизточните райони ще превали слаб сняг. През нощта срещу сряда вятърът ще отслабне и ще стихне, а облачността ще намалее.

В сряда ще преобладава слънчево време. Ще бъде студено с минимални температури в отделни райони до минус 8° – минус 9°, а максималните ще са около 0°. В четвъртък сутринта ще е все още сравнително студено, на места в низините ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност. През деня със слаб югозападен вятър ще започне затопляне, а след обяд от запад ще започне и увеличение на облачността.

През празничните дни ще духа слаб до умерен югозападен вятър и температурите ще се повишат значително, първо дневните. В събота и неделя минималните навсякъде ще са положителни, а максималните ще са над 10°. Ще преобладава облачно време, на отделни места ще има и слаби валежи от дъжд.