Кирил Петков: Очаквам пълен доклад за щетите от наводненията, за да постигнем два приоритета (ВИДЕО)

65

Кирил Петков откри първото редовно заседание на кабинета. Оттук насетне заседанията ще се провеждат всяка седмица в сряда

„Това, което се случи вчера и днес ще се допотвърди – замразяването на цените, което прие Народното събрание, за мен е много важен знак, че оттук нататък преди да има сериозен анализ в енергийната система и тази на топлофикация, не може просто да даваме допълнителните разходи в системата към крайните потребители”, каза преди началото на Министерския съвет премиерът Кирил Петков.

„Имахме много конструктивен диалог с областните управители на засегнатите общини. очаквам от тях пълен доклад за нанесените от наводнение щети със за пръв път пълен детайл от единични цени, количества така че: първо, да помогнем на населението максимално бързо – да има достъп до населените места и нормално снабдяване с вода и ток и на второ място – да сме сигурни, че средствата, които ще бъдат изразходвани, ще бъдат в максимално добра координация с министерствата и проверени като разходна част“, каза Кирил Петков.