Силно препоръчван продукт при лечението на анемия е елдата
Диетологът Екатерина Михайленко обясни пред руски медии кои свойства на елдата я правят ценен продукт за милиони хора, предава БГНЕС.
„Елдата е уникален и ценен продукт заради своя състав. Той се отличава сред всички зърнени култури не само заради високото си съдържание на растителни протеини (до 13 грама на 100 грама продукт), но и заради високото съдържание на желязо, което е много важно при лечение на анемия. Елдата съдържа още магнезий, фосфор, калций и цинк и е богата на витамините A, D, C, E“, казва Михайленко.
„Елдата е безглутенов продукт – това е особено важно за хора с някои специфични заболявания. Елдата е висококалорична, така че не се препоръчва за хора, които се борят с наднорменото си тегло. И, разбира се, можете да прецените ползите или вредите от елдата при конкретно заболяване само след консултация с вашия лекар“, заключава експертът.
По публикацията работи Снежина Раева
Празнуването на Деня на Майката може да се проведе по много различни начини, но е…
Суитшъртите са толкова удобни и универсални дрехи, че може би ще искате да имате няколко…
Развитието на дигиталния свят бележи промени в редица аспекти от живота на хората и предоставя…
Маркучите за въздух са важен компонент, който има множество индустриални и домашни приложения. Те са…
Като родители ние винаги искаме най-доброто за нашите деца, особено когато става въпрос за тяхното…
Наемането на автомобил за кратко пътуване предлага редица ползи, особено когато разполагаме с ограничено време,…
Leave a Comment