Силно препоръчван продукт при лечението на анемия е елдата
Диетологът Екатерина Михайленко обясни пред руски медии кои свойства на елдата я правят ценен продукт за милиони хора, предава БГНЕС.
„Елдата е уникален и ценен продукт заради своя състав. Той се отличава сред всички зърнени култури не само заради високото си съдържание на растителни протеини (до 13 грама на 100 грама продукт), но и заради високото съдържание на желязо, което е много важно при лечение на анемия. Елдата съдържа още магнезий, фосфор, калций и цинк и е богата на витамините A, D, C, E“, казва Михайленко.
„Елдата е безглутенов продукт – това е особено важно за хора с някои специфични заболявания. Елдата е висококалорична, така че не се препоръчва за хора, които се борят с наднорменото си тегло. И, разбира се, можете да прецените ползите или вредите от елдата при конкретно заболяване само след консултация с вашия лекар“, заключава експертът.
По публикацията работи Снежина Раева
Планирането на екскурзия до Япония може да бъде вълнуващо, но и предизвикателно. За да се…
С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…
Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…
Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…
Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…
Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…
Leave a Comment