Асен Василев разкри подробности за коалиционното споразумение

106

Според текстовете страната ще има петима вицепремиери, а всяка партия ще има свой човек в различните министерства

„Току що обсъдихме няколко последни корекции. Говорим буквално за едно-две изречения. Надявам се окончателният текст днес да е довършен“.

Това заяви в кулоарите на парламента съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев по повод продължаващите преговори за подписване на коалиционно споразумение, предаде Новини.бг.

„Корекции има в общото споразумение. Знаете, че юристите искат всичко да изпишат по много конкретен начин. Не сме мислили как точно ще се подпише коалиционното споразумение – дали поотделно с всяка партия или всички на една маса. В момента искаме да го затворим, за да минат текстовете през органите на другите партии за одобрение. Всяка партия има вицепремиер, плюс има вицепремиер по ефективно управление, така че вицепремиерите ще са петима. Надявам се да подпишем споразумението преди края на седмицата“, разкри той.

„Идеята е правителството да се конституира максимално бързо. Когато ние имаме яснота относно коалиционните партньори и техните вътрешни одобрения на споразумението, тогава ще мога да говоря повече. Разбрахме се всяка партия да има свой човек по министерствата, за да не се получава партиен феодализъм. Залагаме четиригодишен мандат на управление. Ще публикуваме споразумението най-вероятно преди да бъде подписано от всички коалиционни партньори“, обяви Василев.

По публикацията работи Снежина Раева