Утре е Никулден а по стара традиция на масата във всеки дом трябва да има риба. Много от домакинствата предпочитат да хапнат шаран. Предлагаме ви рецепта за пълнен шаран.
Първата стъпка от рецептата за пълнен шаран за Никулден е подготовката на плънката. Нарязвате три глави лук, орехите, подправките, гъбите и един домат на ситно, след което ги изсипвате в сгорещено олио и запържвате за около 5 минути. Добавяте черния пипер, както и около ½ чаена лъжица сол и разбърквате добре. Междувременно измивате шарана, осолявате го и го намазвате с олио.
Нарязвате и другата глава лук. Сгорещявате ½ чаена чаша олио, добавяте лука и разбърквате добре, след което добавяте и измирия ориз. Разбърквате, докато поеме мазнината и стане прозрачен. Добавяте останалите нарязани домати и отново разбърква.
В коремчето на рибата пълните плънката. След като шаранът е напълнен, зашивате корема, или пък поставяте клечки за зъби, за да не се разтваря при печене, както е приготвена и рибата на снимките. В голяма тава изсипвате ориза. Добавяте ½ чаена лъжица сол, зрънцата баха и дафиновия лист, след което слагате върху канапето от ориз рибата. Добавяте 2 ½ чаени чаши вода и печете в предвартелно загрята на 170 градуса фурна за около 75 минути, или докато шаранът придобие апетитен цвят и оризът се свари.
Планирането на екскурзия до Япония може да бъде вълнуващо, но и предизвикателно. За да се…
С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…
Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…
Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…
Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…
Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…
Leave a Comment