Снегът идва през новата седмица. Кога да го очакваме

129

През нощта срещу неделя на места, главно в Южна и Източна България ще превали дъжд. В неделя валежите временно ще спрат, а облачността ще се разкъса и за кратко ще намалее. Ще продължи да духа до умерен, в източните райони и северно от планините до силен вятър от юг-югозапад. Ще се задържи сравнително топло за края на ноември.

През нощта срещу понеделник от югозапад отново ще завали. В понеделник ще бъде облачно, с валежи, в югоизточната половина от страната значителни по количество. Вятърът постепенно ще се ориентира от запад-северозапад и с него температурите бързо ще се понижават. В по-късните часове на деня и през нощта срещу вторник в ниските планински райони и високите полета в Западна България дъждът ще преминава в сняг.

Във вторник ще бъде ветровито и сравнително студено. В Северна България валежите бързо ще спрат, а облачността ще се разкъса и ще намалее. В Южна България ще се задържи предимно облачно с валежи от дъжд и сняг.

В сряда вятърът ще отслабне, но ще остане от запад-северозапад. Ще има променлива облачност, над много райони намаляваща до предимно слънчево. Дневните температури ще започнат да се повишават.

В четвъртък вятърът отново ще стане от югозапад и още ще се затопли, в цялата страна максималните температури ще са над 10°. Облачността ще се увеличи, все още без валежи.

В петък ще бъде облачно, с валежи. С усилване на вятъра от северозапад ще нахлува студен въздух и в много райони в Западна България дъждът ще премине в сняг.