Летището в Русе отваря за граждански полети през февруари: Ето колко ще струва двупосочен билет

167

Служебният министър на икономиката заяви, че се работи активно по лицензирането на летището в Русе за граждански полети

Летището в Русе ще отвори за граждански полети в края на февруари следващата година. Тази прогноза обяви пред БНТ служебният министър на икономиката Даниела Везиева.

По думите ѝ в момента се работи по лицензирането за граждански полети на аерогарата в крайдунавския град.

Според Везиева отварянето на летището в Русе за граждански полети ще подобри бизнес връзките между Северна и Южна България. Обсъжда се цена около 60-70 лева за двупосочен билет София-Русе.

„В интерес на истината работим много активно по лицензирането на летището за граждански полети, такива за по-големи самолети, превозващи пътници, не само чартъри, които в момента кацат. Моето искрено желание е това да се случи в началото на следващата година, в края на февруари – началото на март.“ – заяви Даниела Везиева, служебен министър на икономиката

Амбицията е аерогарата в Русе да се превърне в регионално летище, заяви в „Денят започва“ кметът на крайдунавския град Пенчо Милков. Той изрази надежда държавата да подкрепи усилията на общината в тази посока. Сградата е съхранена добре и не е станала жертва на набези през годините, в които летището е останало затворено за редовни граждански полети. Сега предстои нейната модернизация.

По публикацията работи: Мариела Анастасова