Стотици деца ще получат мечтаната книга за Коледа от своите „магьосници“

92
blank
Снимка: Национална мрежа за децата

За втора година се провежда кампанията „Едно дете чака магия! Стани магьосник – подари му книга“

За втора година кампанията „Едно дете чака магия! Стани магьосник – подари му книга“ ще зарадва стотици деца с мечтаната от тях детска книжка. Инициативата се провежда от Национална мрежа за децата в рамките на Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи от 25 ноември до 15 декември.

Всяко пето дете в България няма книжки, които са подходящи за неговата възраст. Много деца мечтаят да получат книга за Коледа, но това никога не се случва. Техните коледни желания са събрани от членовете на Национална мрежа за децата и чакат своя „магьосник“.

Всеки почитател на детските книжки и детските усмивки може да избере книга от списъка на сайта, която да купи и изпрати на детето, което я е пожелало, до 15 декември.

След успешното си първо издание, кампанията „Едно дете чака магия! Стани магьосник – подари му книга“ се превръща в традиционна. През 2020 г. над 300 дарители подариха на повече от 600 деца книга. Така децата намериха  под коледната елха мечтаната книжка и се потопиха във вълнуващия свят на герои като Пипи Дългото Чорапче, Алиса, Мечо Пух, Малкият принц и много други, чиито истории си спомняме с вълнение.